گردهمایی سالیانه دانه های روغنی

گردهمایی سالیانه دانه های روغنی

گردهمایی سالیانه دانه های روغنی

گردهمایی  سالیانه  تحقیقات  دانه های روغنی،  ۵ تا ۶ شهریور 1402  در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج تشکیل گردید.  برنامه گردهمایی  به ترتیب با تلاوت قرآن کریم شروع و با سخنرانی اقای دکتر بهرام علیزاده ( مسئول بخش دانه های روغنی موسسه) آغاز به کار گردید. در ادامه  آقای مهندس سعد اله منصوری ( مجری طرح دانه های روغنی)، دکتر حسین جعفری ( معاون  پژوهشی  تات)، دکتر محمد زمانیان ( رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر) و آقای دکتر احمد صادقی ( نماینده موسسه آموزش و ترویج کشاورزی) از بخش دولتی به ارائه مطالب خود پرداختند. از شرکت توسعه کشت دانه های روغنی به عنوان بخش خصوصی آقای دکتر علی زمان میرآبادی نیز به بیان معرفی، یافته و توانمندیهای شرکت توسعه کشت پرداختند. 
 
خلاصه برخی مطالب عنوان شده توسط سخنرانان جلسه  به شرح ذیل بو:
 
مطالب اعلام شده  توسط آقای دکتر بهرام علیزاده:
معرفی  جدول ارقام کلزا  و گلرنگ از ابتدا  تا کنون توسط موسسه بوده که به ترتیب به ذکر عناوین  ارقام بهاره شامل آرجی اس (1383 از لاین آلمانی)، ظفر(1391( ، دلگان (1393 از هیبرید های خارجی)، صفار (1397، از ارقام زودرس دانه های روغنی)، آرام(1398(، آسا(1399) و روشنا (1399)و بهاران(1400) و پیشرو (1400)  بود و اینکه ارقام مثل طلایه، لیکورد و SLM از رده خارج شده است و در ادامه  به معرفی ارقام  زمستانه کلزا شامل  احمدی(1393) ، نیما(1395)، نفیس(1397) و نیلوفر (1399) پرداختند.  در خصوص گلرنگ نیز به میزان ذخایر موجود از بذور پایه صفه(6 تن)، گلمهر(2 تن)، گلدشت(5 تن)، پدیده و پرنیان و امیر (هر کدام 1 تن) در سال جاری  اشاره کردند.  همچنین در ادامه به سال های معرفی ارقام گلرنگ  شامل پدیده 1374( متحمل به سرما- دیرس و خاردار و گل زرد)- صفه 1385(بدون خار و گل قرمز)- گلدشت 1387(زودرس و بدون خار) - گلمهر 1392( گل قرمز)- پرنیان 1395( گل سفید) و امیر 1400 ( بدون خار و گل قرمز)  اشاره نمودند. ایشان در ادامه به  اهداف اصلاحی گلرنگ شامل افزایش راندمان، زودرسی، قرمز بودن گلچه ها، عدم وجود خار و سازگاری ارقام موجود با شرایط کشت پاییزه و بهاره اشاره نمودند. آقای  دکتر علیزاده در پایان به برخی چالش های موسسه در محدودیت های موجود در تولید بذور پایه، کمبود نیروهای تحقیقاتی و پشتیبانی و تعادل بین  سهم نیروهای مذکور اشاره نمودند. 
مطالب اعلام شده توسط آقای مهندس منصوری:
موضوع توجه به اجرای تعرفه برای واردات دانه های روغنی  از طریق گره زدن آن به میزان خرید دانه داخلی  به منظور افزایش  و رونق تولید داخلی  و موضوع  اهمیت کار محققین حاضر در گردهمایی برای بررسی چالش های موجود و افزایش راندمان محصول و اهمیت تولید داخلی بود. همچنین ایشان به مسائل اقلیمی و برخی تنش های زنده  از جمله گل جالیز و همچنین موضوع ریزش گل کلزا  و ضرورت توجه به انها مطالبی را ارائه نمودند. ایشان  ضمن پرچالش بودن صنعت روغن در کشور، میزان  سهم تولید داخل را ده  درصد دانستند و برنامه ریزی صحیح برای دستیابی به  افزایش ضریب خودکفایی را لازم دانشتند.  
مطالب اعلام شده توسط آقای دکتر جعفری: 
در بیان کلی به عدم پشتیابنی و حمایت کشاورزان و ضروت نقش تحقیق و توسعه و برنامه وزارتخانه برای جذب نخبگان کشاورزی پرداختند. 
 
مطالب اعلام شده توسط آقای دکتر زمانیان: 
 ایشان اعلام کردند که در حوزه دانه های روغنی موسسه از ابتدا تا کنون 62 رقم را معرفی کرده و 16 رقم ان نیز به بخش خصوصی واگذار شده است و برنامه ها برای تامین نیازهای جاری و فعالیتهای توسعه ایی در جریان است. 
مطالب اعلام شده توسط آقای دکتر صادقی: که به طور کلی در خصوص تلاش بخش ترویج  برای برگزاری دوره های مورد نیاز کشاورزان در مناطق مختلف و امادگی ان بخش برای توسعه  دوره های مرتبط  اعلام شد. 
 
مطالب اعلام شده توسط آقای  دکتر  زمان میرآبادی: 
 ایشان  ابتدا در خصوص سابقه 56 ساله و  خدمات شرکت  توسعه کشت دانه های روغنی به عنوان یک مجموعه کامل عرصه فعالیتهای تولید، ترویج و بازرگانی محصولات روغنی در کشور پرداختند و سپس  اشاره ایی به امکانات  و دستاوردهای تحقیقاتی شرکت در یک دهه اخیر که شامل معرفی پنج رقم  دانه روغنی سویا، کلزا و کتان  و برنامه  ریزی این بخش برای معرفی ده رقم دیگر  از این محصولات روغنی، در دو سال اتی خبر دادند. آقای دکتر علی زمان میرآبادی شرکت توسعه کشت دانه های روغنی را مجموعه ایی بی نظیر و پیشرو در عرصه خدمات فنی و اجرایی دانستند و اعلام کردند این شرکت  آماده ارائه تمامی خدمات  فنی و تحقیقاتی در حوزه اجرای طرحهای به زراعی، به نژادی،  زیست فناوری ، PVS، FFS و طرحهای مشترک با بخشهای تحقیقاتی دولتی و سایر مجموعه های علاقمند در حوزه  تولید دانه های روغنی در کشور و در راستای توسعه و اقتصادی نمودن محصولات روغنی می باشد.   ایشان به  اجرای بیش از 200 طرح تحقیقاتی دانه های روغنی، مجموعه  جذاب ژرم پلاسمهای دانه های روغنی موجود در بانک بذر این شرکت پرداخت  و در نهایتا پیشنهاداتی جهت توجه و  عملیاتی شدن  ارتقا شاخص های  توسعه و کارآمدی مسیر  حرکت به سمت خودکفایی دانه های روغنی پرداختند.  مدیر تحقیقات و آموزش شرکت توسعه کشت دانه های روغنی ثبات مسئولیتی مدیران در جایگاههای مدیریتی و تصمیم گیری برنامه های تامین نیاز روغن کشور،  تقسیم وظایف  اجرایی بخش های تحقیقاتی و فنی در مجموعه های دولتی و خصوصی،  بستن سرفصل های متعدد باز مسیر خودکفایی روغن، برون سپاری و واگذاری فعالیتهای تحقیقاتی بخش دولتی به خصوصی، حمایت از مجموعه های دانش بنیان و خصوصی در حوزه معرفی و تولید محصولات روغنی، هدایت نیروی های نخبه به سمت شرکتهای خصوصی  و جلوگیری از افزایش نیروهای شاغل در بدنه وزارت خانه و .... را برخی از موارد ضروری  مد نظر مسئولین و سیاستگذاران کلان  وزارت جهاد کشاورزی دانستند و  در پایان اعلام کردند شرکت توسعه کشت دانه های روغنی آماده هر گونه همکاری فنی، تحقیقاتی و اجرایی در حوزه توسعه کشت دانه های روغنی در کشور  می باشد و از هر گونه پیشنهاد، راهکار و ایده برای دستیابی به این مهم استقبال می کند.

سبد خرید 0