نمایشگاه نخستین رویداد فناوری‏های کشاورزی

نخستین رویداد فناوری‏های کشاورزی توسط پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، با محوریت بذر و کشت بافت گیاهی، زیست فناوری گیاهی، کشاورزی عمودی و کشاورزی دقیق و هوشمند، روز چهارشنبه 26 مرداد 1401، در خانه نوآوری و فناوری ایران واقع  محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران و با حضور  معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و معاون باغبانی وزیر جهادکشاورزی و مشارکت 40 شرکت دانش بنیان برگزار شد. در این رویداد، دو پنل تخصصی مجزا در خصوص صنعت بذر و کشت بافت ایران برگزار شد که در آن مباحثی در خصوص مشکلات، نیازها و امکانات هر بخش صحبت و مقرر شد تا در بیانیه پایانی هر پنل، موارد برای بررسی و پیگیری در نشست‏های بعدی در جهت رفع موانع، منعکس گردد.

پنل تخصصی صنعت بذر ایران به ریاست جناب آقای دکتر عنایتی شریعت‏ پناهی  و جمعی از متخصصان و تولیدکنندگان این صنعت برگزار شد. در این پنل، به مشکلات تولید بذر هیبرید، نبود شرکت‏های خصوصی با پشتوانه مالی قوی، عدم حمایت دولت از این بخش، واردات بذر، نگرانی شرکت‏های خصوصی از حفظ مالکیت فکری و معنوی در تولید ارقام جدید، بحران آبی کشور بویژه در کشت‏های بهاره، عدم استفاده از فناوری‏های جدید در این صنعت، نبود برنامه مدون کوتاه مدت و بلند مدت برای داشتن ارقام جدید در محصولات مختلف و انگشت ‏شمار بودن تعداد شرکت‏های به ‏نژادگر تولیدکننده بذر توسط ایشان مطرح شد. در این گفتگو به تعدادی از ارقام جدید ثبت شده در کشور حاصل از به ‏نژادگر توسط بخش خصوصی و مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در محصولات مختلف از جمله سویا آرین، کلزا زمان و مهتاب،  توسط جناب آقای دکتر خیری اشاره شد.

پنل تخصصی صنعت کشت بافت ایران به ریاست جناب آقای دکتر آزادی (قائم مقام پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی)  و جمعی از تولیدکنندگان این صنعت برگزار شد. در این گفتگو، به مشکلات اصلی این صنعت، محدود بودن تعداد باغات پایه‏ های مادری، بی ‏نتیجه بودن نشست‏های مشابه، عدم حمایت از تحقیقات و نتایج آن در این حوزه، ناقص بودن زنجیره تولید پایه‏ های مادری در کشور، عدم نظارت یکپارچه در احداث باغات استاندراد، محدود بودن تعداد ارقام مورد استفاده در کشور، عدم استفاده از فناوری‏های جدید، محدود بودن هسته ‏های اولیه در محصولات مختلف برای تولید ارقام جدید حاصل از کشت بافت، نبود حمایت‏های دولت در بحث تامین هزینه ‏ها و هسته‏ های اولیه، نبود برنامه مدون برای نهالستان‏ها و انگشت‏ شمار بودن شرکت‏های دانش بنیان در ایجاد باغات مادری در برخی محصولات از جمله مرکبات، اشاره شد.

در پایان این رویداد، ۱۲ قرارداد و تفاهم‏نامه همکاری از جمله تفاهم‏نامه هشت جانبه تولید هسته‏ های اولیه سالم ارقام مختلف میوه، سبزی و صیفی و گیاهان زینتی و تفاهم‏نامه راه‌اندازی شبکه و انجمن شتابدهی فناوری‌های نوین کشاورزی به امضا رسید.

سبد خرید 0