خاک حاصلخیز یکی از مهمترین موارد در کشت و رشد گیاهان زراعی از جمله دانههای روغنی محسوب میگردد. اطلاع از ميزان مواد غذايي و حاصلخيزي خاك به منظور توليد بهينه محصولات كشاورزي و مصرف متعادل کودهای شیمیایی و حیوانی، ارزیابی اراضی و انتخاب کشت مناسب امری ضروری به نظر میرسد. آزمایشات خاکشناسی با هدف تعیین میزان حاصلخیزی خاک و بهبود وضعیت تغذیهای آن، انجام میگیرد. در نتیجه با توجه به مقادیر به دست آمده و موجود در خاک، میتوان کودهای مورد نیاز و مقادیر مناسب آنها را توصیه نمود. در صورت تغذیه متعادل و بر حسب نیاز گیاه علاوه بر اینکه عملکرد محصول افزایش میابد آلودگی محیط زیست نیز کاهش یافته و از هزینه های اضافی کاسته خواهد شد.
بخش خاکشناسی مرکز در سال 1401 با هدف توجه بیشتر به مطالعات خاکشناسی و انجام و پیشبرد پژوهشهای این حوزه احداث گردید. این بخش در همین سال با پیگیریهای انجام شده موفق به اخذ مجوز جهت فعالیت به عنوان آزمایشگاه تشخیصی و توصیهای از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گردید تا بتواند در راستای ارائه خدمت به کشاورزان منطقه نیز گام بردارد.
شناسی مرکز در سال 1401 با هدف توجه بیشتر به مطالعات خاکشناسی و انجام و پیشبرد پژوهشهای این حوزه احداث گردید. این بخش در همین سال با پیگیریهای انجام شده موفق به اخذ مجوز جهت فعالیت به عنوان آزمایشگاه تشخیصی و توصیهای از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گردید تا بتواند در راستای ارائه خدمت به کشاورزان منطقه نیز گام بردارد.
با توجه به تازه تاسیس بودن بخش خاکشناسی و آزمایشگاه آن، این مرکز قصد دارد با تجهیز و افزودن امکانات به این بخش، خدمات آن را گسترش داده و ضمن انجام آزمایشهای حاصلخیزی خاک، کلیه آزمایشات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژی خاک، آزمایشات برگ و بافتهای گیاهی، کیفیت آب، آنالیز و کنترل کیفی کودها را نیز تحت پوشش قرار دهد. این بخش در طی برنامههای آتی خود در زمینه آزمایشات خاک و توصیه کودی در قالب آزمایشگاه خاکشناسی تشخیصی- توصیه ای ارائه خدمت به کشاورزان را گنجانده است.