اردوی علمی دبیرستان پسرانه (غیر دولتی) کوشیار از تکاتو

اردوی علمی دبیرستان پسرانه (غیر دولتی) کوشیار از تکاتو

اردوی علمی دبیرستان پسرانه (غیر دولتی) کوشیار از تکاتو

بنا به درخواست مدیریت محترم دبیرستان غیردولتی کوشیار ساری به منظور آشنایی دانش ‏آموزان با محصولات روغنی، لوازم و تکنیک‏های آزمایشگاهی در پژوهش‏های کاربردی مرکز تکاتو، در تاریخ اول آبان 98 امکان بازدید جمعی از دانش آموزان طی ساعات 9 تا 12 فراهم شد. در ابتدا ریاست محترم مرکز جناب آقای علی زمان میرآبادی ضمن خیرمقدم و خوشامدگویی به دانش آموزان، در ارتباط با کشاورزی و رشد و نمو گیاهان، معرفی انواع محصولات روغنی، نحوه تولید و تکثیر بذور و هدف اصلی مرکز به کار تولید بذر دانه ‏های روغنی به زبان ساده مطالبی بیان فرمودند. در ادامه دانش آموزان به چهار گروه تقسیم بندی شده و از بخش‏‎های مختلف مرکز از جمله بانک بذر، بخش آزمایشگاهی مرکز، بخش بوجاری بذور و بخش پرورش بنفشه آفریقایی بازدید نموده و توضیحات لازم هر بخش توسط کارشناس مربوطه بیان شد و به سوالات مختلف حاضرین در ارتباط با موضوعات موردنظر در هر بخش پاسخ داده شد.

بازدید از آزمایشگاه گیاهپزشکی

در بازدید از آزمایشگاه گیاهپزشکی ابتدا در ارتباط با رشته گیاهپزشکی و اهمیت آن برای دانش آموزان توضیحات مختصری داده شد و در ادامه در مورد آفات، بیماری‏ها و علف‏های هرز و خسارت آنها به محصولات کشاورزی و لزوم کنترل آنها توضیح داده شد. در طی بازدید انواع لوازم و تجهیزات موجود در آزمایشگاه و کاربردهای آن‏ها و همچنین مواد مورد استفاده در آزمایشگاه به دانش آموزان معرفی شد. میوه ‏های آفت زده توسط مگس میوه مدیترانه و تله ‏های مورد استفاده جهت شکار آنها مورد بازدید قرار گرفت و همچنین در ارتباط با چرخه زندگی حشرات برای دانش آموزان توضیح داده شد. از هرباریوم علفهای هرز نیز بازدید شد و در ارتباط با انواع علفهای هرز به دانش آموزان توضیح داده شد. در انتها در ارتباط با قارچ‏ها و اهمیت آنها بحث شد و تعدادی اسلاید از قارچ‌ها مورد بازدید دانش آموزان قرار گرفت.

بازدید از بانک بذر مرکز محل نگهداری و ذخیره‏سازی ارقام مختلف محصولات روغنی

در بازدید از بانک بذر مرکز در ابتدا در مورد اهمیت نگهداری تعداد زیاد از ارقام مختلف هر یک از محصولات روغنی، شرایط نگهداری و ذخیره‏سازی بذور دانه‏های روغنی و نحوه استفاده از این ارقام در فرآیند تولید بذر طی فرآیند دورگ ‏گیری و نحوه دورگ‏گیری بین گیاهان مطالبی ارائه گردید. در ادامه دانش آموزان از نزدیک با بذور هر یک از محصولات روغنی سویا، کلزا، آفتابگردان، کتان، کنجد و بادام‏ زمینی آشنا شدند و در مورد کدگذاری و لیبل موجود روی بنکه بذر هر یک از ارقام جهت شناسایی آنها، تفاوت ارقام سویا از نظر رنگ بذر، تفاوت‏های بین آفتابگردان آجیلی و روغنی از نظر ارتفاع گیاه و اندازه بذر، وجود ارقام کتان روغنی و لیفی توضیحاتی ارائه گردید. در انتها بوته سویا مورد بازدید دانش آموزان قرار گرفت و توضیحات مختصر در مورد ساختار این گیاه و تشکیل بذر در غلاف مطالبی بیان شد.

 

بازدید از محل بوجاری بذور

در بازدید از محل بوجاری بذور، در مورد انتقال گیاهان برداشت شده از مزرعه به این محل و انجام اقدامات لازم از جمله اندازه ‏گیری صفات مدنظر هر گیاه، خارج نمودن بذور از غلاف یا کپسول و در نهایت بوجاری بذور توضحاتی ارائه گردید. همچنین در مورد نحوه کاشت، داشت و برداشت دانه­ های روغنی بحث و تبادل نظر صورت گرفت، در ادامه با توجه به مقارن بودن زمان بازدید با زمان برداشت محصولات سویا و بادام زمینی و موجود بودن گیاهان برداشتی از این محصولات در این مکان، در مورد نیازهای اکولوژیکی و خاکی مورد نیاز برای رشد و نمو بهتر و عملیات مهم داشت در هر محصول توضیحاتی داده شد. همچنین دانش آموزان به صورت عملی با نحوه خسارت کرم های غلاف خوار در بادام زمینی، میزان خسارت و علائم خسارت، نحوه تشخیص انواع بذور سویا از لحاظ رنگ، شکل و اندازه مختلف آشنا شدند. درانتها نحوه خرمنکوبی بوته‏ های برداشت شده، چگونگی بوجاری و پاک کردن بذور تا مرحله انتقال به بانک بذر مورد بازدید دانش آموزان قرار گرفت.

بازدید از محل پرورش و تکثیر گیاه زینتی بنفشه آفریقایی

در بازدید از محل پرورش و تکثیر گیاه زینتی بنفشه آفریقایی ابتدا در مورد خصوصیات رشدی و شرایط نگهداری این گیاه از جمله نوع خاک مورد استفاده، محل قرارگیری گیاه در دما و نور مناسب جهت گلدهی مطالبی بیان شد. در ادامه ضمن اینکه دانش آموزان از طبقات مختلف گل‏های موجود با رنگ‏های متفاوت بازدید نمودند، در مورد نحوه تکثیر این گیاه توضیحاتی ارائه گردید

سبد خرید 0